Sarcina este, de obicei, marcată de ajustări ale stilului de viață pentru a asigura bunăstarea atât a mamei, cât și a copilului. Un subiect comun de îngrijorare este consumul de cafea și efectele sale potențiale asupra fătului în curs de dezvoltare.
Iată care sunt avantajele și dezavantajele consumului de cafea în timpul sarcinii pentru a putea să iei decizii informate cu privire la aportul tău de cofeină.
Beneficii
1. Boost de energie: Cafeaua este cunoscută pentru proprietățile sale stimulatoare datorită conținutului de cafeină. Pentru femeile însărcinate care se confruntă cu oboseala, o cantitate moderată de cafea poate oferi un impuls temporar de energie, ajutându-le să facă față cerințelor vieții de zi cu zi.
2.Reducerea durerilor de cap: O cantitate mică de cofeine poate ajuta la reducerea durerilor de cap, care sunt destul de comune în timpul sarcinii.
3.Stimularea digestiei: Unele femei gravidă pot experimenta probleme digestive, iar cafeina poate ajuta la stimularea digestiei în mod moderat.
Contra Beneficii:
1. Risc crescut de avort spontan: Unele studii sugerează o legătură între aportul ridicat de cofeină și un risc crescut de avort spontan. Deși dovezile nu sunt concludente, se recomandă, în general, limitarea aportului de cofeină în timpul sarcinii pentru a reduce riscul.
2. Influențează greutatea la naștere: Consumul excesiv de cafeină poate duce la greutate scăzută la naștere a copilului și poate afecta creșterea fetală normală.
3.Interferența cu absorbția nutrienților: Consumul excesiv de cofeina poate interfera cu absorbția adecvată a unor nutrienți esențiali, cum ar fi fierul și calciul, necesari pentru sănătatea mamei și a copilului.
Dacă ești însărcinată sau planifici un copil în viitorul apropiat, te aștept la o consultație in cadrul Maternitatii Medicover.